Успешни истории: Фани от Велинград

Време за четене : 2 мин.
Успешни истории: Фани от Велинград

Вторият магазин от обновената ни франчайз програма Моят Магазин отваря врати през октомври 2023 г. в град Велинград. Виж какво споделя за опита и успехите собственичката му Фани Шеврова.

Търговия в сърцето на Родопите

Търговия в сърцето на Родопите

Велинград или по-известен като "СПА столицата на Балканите" - сгушен в сърцето на Родопа планина, с малко повече от 24 000 жители, в район, известен с богатите си минерални находища, както и с кристално чистия си въздух. Градът привлича целогодишно туристи от цял свят благодарение на щедрите си природни дадености.
Срещаме ви с един от гордите му представители и собственик на 6 магазина за хранителни стоки в региона – Фани Шеврова. Борбена, находчива, щедра, предприемач със силен търговски нюх и усърдно работеща за развитието на икономиката и общността – така бихме описали Фани.
Моят Магазин - Велинград отваря врати след реновирането си през есента на 2023 година. На събитието присъстват редица гости, приятели, партньори и съмишленици на собственичката, дори и кметът на община Велинград - д-р Костадин Коев, както и заместник-кметът - Светла Томова. Това показва важността на традиционната търговия за целия регион Западни Родопи.
 
Повече за магазина
Повече от 30 успешни години в търговията

Повече от 30 успешни години в търговията

Фани се занимава с търговия от 1993 г. В бизнеса ѝ помага семейството ѝ – най-вече двете ѝ дъщери, без които признава, че не би могла да се справи. Започват да ходят в магазина заедно с майка си от съвсем малки, когато все още не се виждат зад касата, за да обслужват клиентите – казва, смеейки се, Фани. През всичките тези години тя споделя, че никога не си е мислила да се откаже от търговията. С отварянето на първия си малък гаражен магазин (който съществува и до днес) в продължение на 4 години тя работи почти денонощно. 
Следват трудните години на прехода, когато настъпват сериозни проблеми в доставките на хляб, и тя и съпругът ѝ по няколко пъти в седмицата пътуват до Пазарджик, за да осигурят стоката за гражданите на Велинград. Стремят се да предлагат разнообразие от продукти за всичките си клиенти, както и да помагат на хора в нужда от околността.
Растеж, скорост, резултати

Растеж, скорост, резултати

Вече почти 8 месеца след присъединяването на единия ѝ магазин към Моят Магазин, резултатите са впечатляващи – над 30% ръст в оборота и още много доволни клиенти. Това е причината вече да е в трескава подготовка за реновирането на втория си обект - в град Костандово, непосредствено до Велинград. Споделя, че ако тази тенденция се запази, ще трансформира всичките си 6 магазина в Моят Магазин.

Най-значимите ползи от програмата, както Фани споделя, са наръчниците за подредба и оформление на магазина ѝ, рекламата и разпознаваемостта на марката, както и ценната помощ от екипа на МЕТРО, която получава винаги. 

Много важни и търсени от клиентите ѝ са българските продукти, които тя лесно открива в магазини МЕТРО. За да запази конкурентоспособността си, знае, че винаги може да разчита на изгодни Цени на ниво

 
Стани франчайз партньор
Софт франчайз модел

Нов живот за малките магазини

Високо оценява франчайз модела Моят Mагазин, защото той дава възможност на местните предприемачи да станат партньори в програмата, управлявайки собствените си магазини. Обновената визия и удобното пазаруване радват още повече клиентите ѝ, а уважението към бизнеса и самата нея не спира да расте. 

Без никакво колебание препоръчва на колегите си - собственици на малки магазини, да се включат в Моят Mагазин, защото ползите са много. След отварянето на обновения ѝ магазин в центъра на града, споделя, че се наблюдава бум от ремонти на хранителни магазини. Казва, че дори само рекламата и брандирането са достатъчни условия да се включат и други с лекота, подобрявайки бизнеса си.

„Моят Mагазин дава увереност и спокойствие, че винаги, когато имаме нужда, можем да получим адекватна помощ от служителите на МЕТРО“, казва в заключение Фани Шеврова, собственик на Моят Mагазин във Велинград.

 
Виж ползите за бизнеса
Нов живот за малките магазини

Софт франчайз модел

Припомняне, че Моят Магазин е софт франчайз модел в подкрепа на независимите търговци, който цели да запази дела на традиционната търговия в страната, да подпомогне финансово малките магазини с цел по-добро преживяване на клиентите им и да популяризира на национални ниво бизнеса им. Запазвайки независимостта си, малките/средни магазини, които се включат в програмата, ще имат възможност да разчитат на гъвкав модел, който отговаря на най-големите предизвикателства в търговията. 
Повече за Моят Магазин